Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Brazílie - Rafael Vinhal Blend na espresso

Region: Cerrado Mineiro, Minas Gerais

Nadmořská výška: 980 - 2500 m.n.m.

Odrůda: směs odrůd

Zpracování: pulped natural

Chuť: nutella, lískový ořech, tmavá čokoláda

od 280 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Výběrová káva Brazílie Rafael Vinhal Blend byla vypěstována na rodinné farmě v oblasti Cerrado Mineiro v brazilském státě Minas Gerais. Při pěstování a zpracování kávy sleduje farmář Rafael Vinhal zásady udržitelnosti, ochranu životního prostředí, zlepšování životních podmínek zaměstnanců a vysokou kvalitu produkce.

Tento mix na espresso tvoří směs několika proslulých i méně známých odrůd: Yellow a Red Catuaí, Icatu, Catucaí, Topázio a IBC12. Třešně byly zpracovány metodou pulped natural, která je v Brazílii rozšířená. Při této metodě se zrna nejprve zbaví slupky a poté se za pravidelného obracení nechají sušit na slunci. V chuti tato káva nabízí lákavé spojení nutelly, lískových oříšků a hořké čokolády.

Proč naši Brazílii provází na etiketě ledňáček říční a mlok skvrnitý? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12  stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.