Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Burundi – Gahahe na espresso

Region: Kayanza

Nadmořská výška: 1800 m.n.m.

Odrůda: Red Bourbon

Zpracování: naturální

Chuť: maliny, meloun, ananas, skořice

od 310 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Výběrová káva Burundi Gahahe byla zpracována na stejnojmenné stanici, Gahahe Washing Station, kam svou úrodu vozí neuvěřitelných 1740 drobných pěstitelů kávy z regionu Kayanza. Díky spolupráci s touto stanicí získávají výhodnější postavení při prodeji kávy, což jim zajišťuje i lepší životní podmínky.

Odrůda Red Bourbon se zde ve výšce 1800 m n. m. zpracovává naturální metodou, která zrnům umožňuje vstřebat maximum ovocných chutí z dužiny. Díky tomu v šálku ucítíte sladké maliny, šťavnatý meloun, exotický ananas a skořici. Skvělé vlastnosti této kávě zajistily cuppingové skóre 86/100. 

Proč naši Burundi provází na etiketě babočka paví oko a veverka obecná? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12  stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie, Keni a Indonesie.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.