Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Burundi - Kibingo Oro na espresso

Region: Kayanza

Nadmořská výška: 1 700 - 1 900 m.n.m.

Odrůda: Red bourbon

Zpracování: promytá

Chuť: květinové aroma, borůvky, mango

od 335 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Burundi Kibingo Oro vás okouzlí bohatou ovocnou chutí s květinovým aroma. Za svěžest této africké výběrové kávy mohou, kromě kvalitních zrn a pečlivé péče, také kvasinky Lalcafe Oro speciálně vyvinuté pro zpracování kávy. Kvasinky se přidávají do betonových tanků, kde se zrna fermentují po dobu 36 hodin, poté se suší. 

Zpracovatelská stanice Kibingo leží v regionu Kayanza v severním Burundi. Úrodu sem přiváží více než 3000 drobných pěstitelů z farmiček ve výškách 1700-1900 m n. m. 

Zrna odrůdy Red Bourbon jsou promytá, v chuti potěší květinové aroma, borůvky a mango. V cuppingu dosáhla tato káva skóre 87/100. Vychutnejte si ji nejlépe jako voňavé espresso.

Proč naši Burundi provází na etiketě babočka paví oko a veverka obecná? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12  stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.

Cupping: 87/100

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.