Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Region:

Kerinci, Sumatra

Kirinyaga

Nadmořská výška:

1400-1700 m.n.m.

1750 m.n.m.

Odrůda:

Andung Sari, Sigar Utang

Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

Zpracování:

anaerobní

promytá

Chuť:

papaya, mango, švestka

květinové aroma, karamel, rybízový likér

489 

Jen 1 skladem

Lze připravit v

Podrobný popis

Indonesia Kerinci Gunung vyrostla v úrodné půdě na úpatí vulkánu Mount Kerinci na ostrově Sumatra. Půda plná živin a příhodné podnebí ve spojení s inovativní anaerobní metodou zpracování dodávají této kávě mimořádnou chuť, v níž vynikají svěží ovocné tóny papáji, manga a švestek. 

Při anaerobní metodě se očištěná zrna fermentují bez přístupu kyslíku v kontejnerech naplněných oxidem uhličitým. Výsledkem je krásně krémová, jemná káva se zvýrazněnou chutí ovoce a nižší hořkostí. 

Káva v naší nabídce je složena z indonéských odrůd Andung Sari a Sigarar Utang. Vyrostla v nadmořské výšce 1400-1700 metrů a dosáhla cuppingového skóre 87/100. Doporučujeme ji na filtr.

Keňa Kabingara PB pochází regionu Kirinyaga ve střední Keni. Je tvořena směsí odrůd Batian, Ruiru 11, SL28 a SL34 z asi 800 drobných farem, které se nacházejí ve výšce kolem 1750 m n. m. Horské klima s teplými dny a chladnými nocemi dodává třešním typickou sladkost, v doušku vás nejprve ohromí bohaté ovocné chutě, poté následuje sladký dozvuk. Konkrétně je to v našem případě rybízový likér a karamel, jež doplňuje květinové aroma.

Zkratka PB v názvu znamená, že káva má zrna speciálního tvaru, tzv. peaberry. Obvykle v třešni zrají dvě zrna, která jsou díky vzájemnému působení plochá, někdy se však vytvoří jen jedno semeno a to si zachová kulatý tvar připomínající hrášek – anglicky pea. Odlišnost má vliv na pražení, proto se taková zrna oddělují a praží samostatně. Káva peaberry bývá lehčí a má citrusový tón.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.  V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.