Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Etiopie - Lalissa Atara Gedecho na espresso

Region: Gedeb

Nadmořská výška: 2000 m.n.m.

Odrůda: JARC

Zpracování: naturální

Chuť: skořice, hřebíček, rozinka

od 310 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Výběrová káva Etiopie Lalisaa Atara Gedecho s cuppingovým skóre 86/100, přináší jedinečný zážitek v podobě sladce kořeněné, příjemně laděné kompozice chutí. V každém doušku totiž ucítíte zejména skořici, hřebíček a rozinky.

Pochází z poměrně velké výšky více než 2000 metrů nad mořem, ze známého jihoetiopského regionu Gedeb. Třešně byly zpracovány naturální metodou, kdy se po dobu přibližně 21 dní vyhřívaly na slunci. To jim dodalo intenzivní, bohatou chuť, kterou lze naplno objevit díky přípravě filtrováním.

Káva byla vypěstována a zpracována v rámci projektu Lalisaa, který sdružuje malé místní farmáře a snaží se jim zajistit rovné podmínky a silnější postavení na trhu s kávou.

 

Proč naši Etiopii provází na etiketě rosnička zelená? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12  stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie, Keni a Indonesie.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.