Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Indonesia - Kerinci Gunung na filtr

Region: Kerinci, Sumatra

Nadmořská výška: 1400 - 1700 m.n.m.

Odrůda: Andung Sari, Sigarar Utang

Zpracování: anaerobní

Chuť: papaya, mango, švestka

od 330 

Lze připravit v

Podrobný popis

Výběrová káva Indonesia Kerinci Gunung  vyrostla v úrodné půdě na úpatí vulkánu Mount Kerinci na ostrově Sumatra. Půda plná živin a příhodné podnebí ve spojení s inovativní anaerobní metodou zpracování dodávají této kávě mimořádnou chuť, v níž vynikají svěží ovocné tóny papáji, manga a švestek.

Při anaerobní metodě se očištěná zrna fermentují bez přístupu kyslíku v kontejnerech naplněných oxidem uhličitým. Výsledkem je krásně krémová, jemná káva se zvýrazněnou chutí ovoce a nižší hořkostí.

Káva v naší nabídce je složena z indonéských odrůd Andung Sari a Sigarar Utang. Vyrostla v nadmořské výšce 1400-1700 metrů a dosáhla cuppingového skóre 87/100. Doporučujeme ji na filtr.

Proč naši Indonesii provází na etiketě zvonek zelený? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12  stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie, Keni a Indonesie.

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.