Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Keňa – Kabingara C na filtr

Region: Kirinyaga

Nadmořská výška: 1 750 m.n.m.

Odrůda: Batian, Ruiru 11, SL28, SL34

Zpracování: promytá

Chuť: pomeranč, čokoláda, karamel, marcipán

Od 320 

Lze připravit v

Podrobný popis

Keňa Kabingara C pochází z centrálního regionu Keni. V oblasti se střídají horké dny a chladné noci, které dávají třešním pevnost, svěžest a sladkost. Do zpracovatelské stanice Kabingara přiváží svou úrodu 800 drobných farmářů, zpracovává se mokrou metodou. 

Tato káva, kterou vám představujeme, chutná po karamelu, čokoládě a marcipánu, sladkou kombinaci oživuje šťavnatý pomeranč. Káva se hodí na filtr, který vám umožní plně ocenit jednotlivé vrstvy chuti.

Označení C v názvu kávy znamená, že je tvořena drobnými zrnky o velikosti menší než 5,5 mm. Bez ohledu na velikost však mají i zrna třídy C vynikající kvalitu, o čemž se můžete sami přesvědčit.

Cupping: 86/100

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naši Keňu provází na etiketě kulíšek nejmenší a rosnička zelená? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.