Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Kolumbie – Ortiz na filtr

Region: Bruselas, Huila

Nadmořská výška: 1600 - 1700 m.n.m.

Odrůda: Pink Bourbon

Zpracování: fermented, honey

Chuť: kakao, květový med, meruňkový džem

Od 330 

Lze připravit v

Podrobný popis

Kolumbie – Ortiz pochází z regionu Huila proslulého svou vynikající výběrovou kávou. Vyrostla na rodinné farmě, kde v nadmořské výšce 1600-1700 metrů hospodaří už třetí generace Ortizových. Farmář William Ortiz se věnuje experimentování s technikami fermentace, včetně využití laktobacilů či oxidu uhličitého, aby dosáhl té nejlepší chuti svých zrn. My aktuálně nabízíme várku, která byla zpracována metodou honey. Třešně bez slupek, ale s dužinou, se fermentovaly nejméně po dobu 48 hodin bez přístupu vzduchu, což zvýraznilo sladkou chuť. V šálku proto můžete pocítit kakao, med či meruňkový džem. Jako metodu přípravy doporučujeme filtr.

Cuppingové skóre 87,5/100

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naši Kolumbii provází na etiketě myš polní a užovka hladká? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.