Peru – Colca na espresso

Region: Cusco

Nadmořská výška: 1870 m.n.m.

Odrůda: Bourbon

Zpracování: anaerobní

Chuť: mirabelka, kiwi, lískový oříšek

Od 268 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Dopřejte si vynikající kávu Colca Anaerobic FW, výběrovou kávu z úchvatného údolí Colca v Peru. Tato káva, která se pěstuje v nadmořské výšce 1 870 metrů, se vyznačuje jemnými ovocnými tóny a bohatou chutí lískového oříšku.

Kávu produkují obětaví drobní farmáři, z nichž mnozí jsou celoživotními pěstiteli výběrové kávy, a to v rámci asociace ValleInca. Farmáři používají anaerobní fermentaci po dobu 36 hodin, což zlepšuje chuťový profil a zároveň zachovává kvalitu kávy.

Zkušení pěstitelé, kteří se věnují pěstování kávy na 50 hektarech půdy, zajišťují, že každá třešeň je ručně sbírána a pečlivě zpracovávána. Vychutnejte si jedinečný zážitek z espressa, které podporuje udržitelné zemědělství a představuje to nejlepší z peruánské kávy!

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naše Peru provází na etiketě zvonek zelený? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.