Costa Rica San José Honey

Region: Tarrazú

Nadmořská výška: 1600 - 1900 m.n.m.

Odrůda: Caturra, Catuai

Zpracování: metoda honey

Chuť: limetka, cheesecake

Od 230,00 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Costa Rica San José je z řady našich ryze ovocných espress. U nich vždy volíme světlejší roast, tak aby vynikly šťavnaté tóny, a aby zvlášť chutnalo těm z vás, kteří si v espressu rádi pochutnají na něčem exotičtějším a aciditnějším.

Opět jsme ho ladili na páce i v automatu, a opět nám dělá radost, že se krásně pojí se studeným i našlehaným mlékem.

Po delší době pražíme na espresso zrna na farmě zpracovaná metodou honey. Při té se sice po sklizni loupe svrchní slupka kávové třešně, ale dužina se ponechává aby zintenzivnila chutě vstřebávané zrnem při fermentaci a sušení. A odstraňuje se až úplně nakonec.

V honey zrnech neočekávejte zrovna honey, ale za to si v něm najděte cheesecake s limetkou.

Jen tak mimochodem… na farmě Beneficio San Diego dali této kávě přízvisko Jaguar Honey.

Je to proto, že majitel farmy společně s naším dodavatelem z Costa Ricy s každým prodaným žokem finančně podporují nevládní neziskovou organizaci, která se zasazuje o vznik národních parků a rezervací, primárně za účelem ochrany právě jaguárů.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naši Costa Ricu provází na etiketě kulíšek nejmenší a rosnička zelená? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

 

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.