Region:

Mantiqueira de Minas

Alajuela, Grecia

Nadmořská výška:

1 000 - 1 200 m.n.m.

1200 - 1300 m.n.m.

Odrůda:

Red Bourbon,Yellow Bourbon

Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Zpracování:

pulped natural

naturální

Chuť:

nutella, lískový oříšek, arašídové máslo

med, zelené jablko, rakytník

415 

Lze připravit v

Podrobný popis

Brazílie Pe de Cedro vyrostla ve výšce 1000-1200 metrů nad mořem v regionu Mantiqueira de Minas, který je považován za centrum skvělé kávy a pyšní se certifikací chráněného zeměpisného označení. V souladu s podmínkami pro udělení certifikace hospodaří i farma Pe de Cedro, takže pokud hledáte typickou brazilskou kávu, jste tu správně.

Farmář Edson Morais de Barros ji vypěstoval udržitelným způsobem a zapojil experty na zemědělství i na zpracování kávy, aby dosáhl chuťové stability své úrody. Proto se dlouhodobě můžete těšit na chuť, kterou znáte a máte rádi.

Brazílie Pe de Cedro se hodí na espresso, které zvýrazní hebkou chuť nutelly, lískových oříšků a arašídového másla.

Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.

Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.

Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

 

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.