Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Etiopie – Wako Aba na filtr

Region: Kochere

Nadmořská výška: 2200 m.n.m.

Odrůda: JARC

Zpracování: naturální

Chuť: černý čaj, mléčná čokoláda, květinové aroma

Od 350 

Lze připravit v

Podrobný popis

Ethiopia Wako Aba je osobitá lahůdka z oblasti Kochere, která je součástí proslulého kávového regionu Yirgacheffe.

Vypěstoval ji farmář Wako Aba. Když rodinné hospodářství zdědil po svém tátovi, zaměřil se na produkci prvotřídní výběrové kávy. A s podporou projektu Lalisaa svou kvalitní úrodu sám prodává přímo zákazníkům. Za lepší ceny, než by získal od překupníků.

Na farmě nazvané Bonki Busa pěstuje Wako Aba etiopskou vyšlechtěnou odrůdu JARC a různé lokální variety. Jeho káva je organická, vyrostla totiž bez jediné stopy chemických hnojiv a pesticidů. Místo toho farmář o své kávovníky pečuje s pomocí mulčování, prořezávání a kompostování. 

Pečlivě vybrané třešně se ručně sbírají, třídí a poté suší na afrických postelích po dobu asi 30 dní. Káva pak získává zajímavou, sladkou chuť v níž pocítíte černý čaj s mléčnou čokoládou a květinovým aroma. Abyste si mohli vychutnat každý tón, použijte na přípravu filtr nebo jinou alternativní metodu.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naši Etiopii provází na etiketě rosnička zelená? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.