Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Mexiko – Fedesi na espresso

Region: Chiapas

Nadmořská výška: 1 200 - 1 700 m.n.m.

Odrůda: Bourboun, Marsellesa, Sarchimor, Typica

Zpracování: promytá

Chuť: grapefruit, mochyně, bylinné aroma

Od 255 

Lze připravit v

moka konvička

Podrobný popis

Mexiko FEDESI je příjemná káva, která v naší nabídce zastupuje tuto méně tradiční, ale pozoruhodnou středoamerickou zemi. Mexiko patří mimo jiné mezi největší vývozce organické kávy. A taková je i ta naše. Nese označení Fairtrade Organic, což znamená, že byla vypěstována s ohledem na životní prostředí a prodána za férovou cenu. 

Nejen nad dodržováním těchto podmínek bdí sdružení FEDESI. Vzniklo v roce 1995, kdy zastřešilo šest menších seskupení farmářů, a dnes má skoro 3000 členů. Ti na svých malých rodinných farmách kávu pěstují i zpracovávají a potom pod hlavičkou sdružení prodávají.

Zrna, která vám právě představujeme, pochází z horské oblasti Siltepec ze státu Chiapas na jihu Mexika. Jedná se o odrůdy Bourbon, Marsellesa, Sarchimor a Typica. Dohromady vytváří čistou, sladce ovocnou kompozici, v jejíž chuti rozpoznáte grapefruit, mochyni a bylinky. Nejlépe své výborné vlastnosti projeví jako espresso.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naše Mexiko provází na etiketě babočka paví oko a veverka obecná? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.