Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Rwanda Kanzu

Region: Nyamasheke district, Karambi

Nadmořská výška: 1836 m n. m.

Odrůda: Red Bourbon

Zpracování: promytá

Chuť: karamel, černý a červený rybíz

Od 230 

Lze připravit v

Podrobný popis

Podzimní africký filtr sladký jako karamel a ostrý jako červený i černý rybíz.

Naše první letošní Rwanda přichází v pravou chvíli, aby zahřála, když za oknem začíná být sychravo. Kanzu je sladká, ale ostřejší vzpomínka na ovocné léto. Podzim má odteď u nás svou vlastní chuť – alespoň pokud si ho doma připravíte na filtru.

Regionu Nyamasheke nechybí nic z toho, co dělá výběrovou kávu výběrovou: úrodná vulkanická půda, vysoká nadmořská výška, a farmáři, kterým není lhostejný vliv produkce kávy na okolní panenskou přírodu. Více než pět stovek farmářů je sdružených kolem zpracovatelské stanice Kanzu, a pomáhají regionu s rozvojem vzdělání, s tvorbou nejen sezónních pracovních míst, i s bojem proti půdní erozí. Důkazem toho jsou certifikace Rainforest Alliance i splňování C.A.F.E Practices. A že se jim práce dlouhodobě daří dokazuje i opakovaná účast ve finále Cup of Excellence, či Rwanda Golden Cup.

V chuti každého šálku asi nepoznáte, že ji pro vás pěstují finalisté prestižních soutěží. Stojí ale za to vědět, že vaše zrnka a jejich chuť i kvalita jsou v dobrých rukách lidí, kteří se snaží, aby stála po všech stránkách za to. Centrální Rwandou počínaje a Kokořínskem konče.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naši Keňu provází na babočka paví oko a veverka obecná? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

 

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.