Podzimní africký filtr sladký jako karamel a ostrý jako červený i černý rybíz.
Naše první letošní Rwanda přichází v pravou chvíli, aby zahřála, když za oknem začíná být sychravo. Kanzu je sladká, ale ostřejší vzpomínka na ovocné léto. Podzim má odteď u nás svou vlastní chuť – alespoň pokud si ho doma připravíte na filtru.
Regionu Nyamasheke nechybí nic z toho, co dělá výběrovou kávu výběrovou: úrodná vulkanická půda, vysoká nadmořská výška, a farmáři, kterým není lhostejný vliv produkce kávy na okolní panenskou přírodu. Více než pět stovek farmářů je sdružených kolem zpracovatelské stanice Kanzu, a pomáhají regionu s rozvojem vzdělání, s tvorbou nejen sezónních pracovních míst, i s bojem proti půdní erozí. Důkazem toho jsou certifikace Rainforest Alliance i splňování C.A.F.E Practices. A že se jim práce dlouhodobě daří dokazuje i opakovaná účast ve finále Cup of Excellence, či Rwanda Golden Cup.
V chuti každého šálku asi nepoznáte, že ji pro vás pěstují finalisté prestižních soutěží. Stojí ale za to vědět, že vaše zrnka a jejich chuť i kvalita jsou v dobrých rukách lidí, kteří se snaží, aby stála po všech stránkách za to. Centrální Rwandou počínaje a Kokořínskem konče.
NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.
V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.
Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.
Proč naši Keňu provází na babočka paví oko a veverka obecná? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!
Namelte potřebné množství kávy do páky a upěchujte.
Propláchněte kávovar a nasaďte páku.
Kávu extrahujte asi 23 až 28 sekund (cca 25 – 35 ml).
Vychutnejte si vaši kávu.
Vložíte potřebné množství do filtru.
????????????????.
??????????????????.
Vychutnejte si vaši kávu.
Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.