Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Cascara - Kostarika Hacienda Sonora

Region: Alajuela, Grecia

Nadmořská výška: 1 200 - 1 300 m.n.m.

Odrůda: Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Zpracování: naturální

Chuť: med, zelené jablko a rakytník

od 200 

Lze připravit v

Podrobný popis

Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.

Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.

Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.