Dárkový balíček Cascara 100g – Jeřabinový likér 200 ml

Dárkový balíček, ve kterém se ukrývá Cascara a Jeřebinový likér.
Produkt byl zkompletován  ve spolku Revenium který naplňuje principy socálního podníkání. Nákupem navíc uděláte dobrý skutek – podpoříte zdravotně postižené zaměstnance a projekty spolku.

235 

Skladem

Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.

Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.

Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.

Jeřabinový likér – Karfíkův dvůr z Koštic – rodinný lihovar s pěstiteskou palírnou v okrese Louny.

Jeřabinový likér vzniká macerací jeřabin ve speciálních nádobách, ve kterých dozrává po mnoho měsíců. Jeho základ tvoří vysoké procento jeřabinové šťávy s
kořenitou, natrpko sladko hořkou chutí, má oranžovo-červenou barvu a svěží jiskru.
Podává se vychlazený v likérových skleničkách, jeho vhodné využití je též v kombinaci se zmrzlinami. Věděli jste,že mají jeřabiny léčivé účinky?

Jsou velmi účinným antirevmatikem, vyplavují močový písek a kaménky. Čistí močové cesty,ledviny a krev. Usnadnují trávicí procesy a posilují imunitní systém. Pomáhají při dermatologických potížích a zmírnují projevy alergie. Obsahují velké množství vitamínu C, K, E a A. Tak hurá na láhev!

Regionální potravina Ústeckého kraje 2023.

 

Nezapomněli jste?

Žádné příslušenství jsme nenašli.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.