Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.
Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.
Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.
Kávový likér spojení chutí révového vína a příjemné chuti kávy zaručuje nevšední chuťový zážitek.
LIKERIA® navazuje svou činností na dávnou historii domu, který od roku 1735 sloužil jako první městský špitál královského města Kouřimi. Dříve se zde připravovaly léky, louhovaly byliny a dnes se zde vyrábějí speciální alkoholické nápoje. Malovýroba probíhá v nově vybavené provozovně. Všechny nápoje Likeria pocházejí z vlastního vývoje a jsou tak naprosto originální. Použité suroviny jsou pečlivě vybírány a pocházejí pouze od českých dodavatelů.