Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Region:

Kayanza

Kayanza

Nadmořská výška:

1 700 - 1900 m.n.m.

1700 - 1900 m.n.m.

Odrůda:

Red Bourbon

Red Bourbon

Zpracování:

promytá

promytá

Chuť:

grep, pomelo, červené jablko

květinové aroma, borůvky, mango

460 

Lze připravit v

Podrobný popis

Burundi Kibingo Oro vás okouzlí bohatou ovocnou chutí s květinovým aroma. Za svěžest této africké výběrové kávy mohou, kromě kvalitních zrn a pečlivé péče, také kvasinky Lalcafe Oro speciálně vyvinuté pro zpracování kávy. Kvasinky se přidávají do betonových tanků, kde se zrna fermentují po dobu 36 hodin, poté se suší. 

Zpracovatelská stanice Kibingo leží v regionu Kayanza v severním Burundi. Úrodu sem přiváží více než 3000 drobných pěstitelů z farmiček ve výškách 1700-1900 m n. m. 

Zrna odrůdy Red Bourbon jsou promytá Na espresso v chuti potěší květinové aroma, borůvky a mango. V přípravě na filtr v chuti ucítíte grep, pomelo a červené jablko.

V cuppingu dosáhla tato káva skóre 87/100. Vychutnejte si ji nejlépe jako voňavé espresso nebo filtr. 

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Cuppingové skóre  87/100

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.