Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Region:

Mantiqueira de Minas

Kayanza

Nadmořská výška:

1000 - 1200 m.n.m.

1 700 - 1 900 m.n.m.

Odrůda:

Red Bourbon, Yellow Bourbon

RedBourbon

Zpracování:

pulped natural

promytá

Chuť:

nutella, lískový oříšek, arašídové máslo

květinové aroma, borůvky, mango

415 

Lze připravit v

Podrobný popis

Brazílie Pe de Cedro vyrostla ve výšce 1000-1200 metrů nad mořem v regionu Mantiqueira de Minas, který je považován za centrum skvělé kávy a pyšní se certifikací chráněného zeměpisného označení. V souladu s podmínkami pro udělení certifikace hospodaří i farma Pe de Cedro, takže pokud hledáte typickou brazilskou kávu, jste tu správně.

Farmář Edson Morais de Barros ji vypěstoval udržitelným způsobem a zapojil experty na zemědělství i na zpracování kávy, aby dosáhl chuťové stability své úrody. Proto se dlouhodobě můžete těšit na chuť, kterou znáte a máte rádi.

Brazílie Pe de Cedro se hodí na espresso, které zvýrazní hebkou chuť nutelly, lískových oříšků a arašídového másla.

Burundi Kibingo Oro vás okouzlí bohatou ovocnou chutí s květinovým aroma. Za svěžest této africké výběrové kávy mohou, kromě kvalitních zrn a pečlivé péče, také kvasinky Lalcafe Oro speciálně vyvinuté pro zpracování kávy. Kvasinky se přidávají do betonových tanků, kde se zrna fermentují po dobu 36 hodin, poté se suší. 

Zpracovatelská stanice Kibingo leží v regionu Kayanza v severním Burundi. Úrodu sem přiváží více než 3000 drobných pěstitelů z farmiček ve výškách 1700-1900 m n. m. 

Zrna odrůdy Red Bourbon jsou promytá, v chuti potěší květinové aroma, borůvky a mango. V cuppingu dosáhla tato káva skóre 87/100. Vychutnejte si ji nejlépe jako voňavé espresso

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.