Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Region:

Kayanza

Alajuela, Grecia

Nadmořská výška:

1 700 - 1900 m.n.m.

1200 - 1300 m.n.m.

Odrůda:

Red Bourbon

Catuai, Caturra, Marsellesa, Sarchimor, SL28

Zpracování:

promytá

naturální

Chuť:

grep, pomelo, červené jablko

med, zelené jablko, rakytník

455 

Lze připravit v

Podrobný popis

Burundi Kibingo Oro vás okouzlí bohatou ovocnou chutí s květinovým aroma. Za svěžest této africké výběrové kávy mohou, kromě kvalitních zrn a pečlivé péče, také kvasinky Lalcafe Oro speciálně vyvinuté pro zpracování kávy. Kvasinky se přidávají do betonových tanků, kde se zrna fermentují po dobu 36 hodin, poté se suší. 

Zpracovatelská stanice Kibingo leží v regionu Kayanza v severním Burundi. Úrodu sem přiváží více než 3000 drobných pěstitelů z farmiček ve výškách 1700-1900 m n. m. 

Zrna odrůdy Red Bourbon jsou promytá, v chuti potěší grep, pomelo a červené jablko. V cuppingu dosáhla tato káva skóre 87/100. Vychutnejte si ji nejlépe jako voňavou kávu na filtr. 

Cuppingové skóre  87/100

Cascara je sušená dužina z kávových třešní. Vzniká jako vedlejší produkt při zpracování kávových zrn. Má vysoký obsah vitamínů, minerálů a antioxidantů. A i když pochází z kávovníku, svou chutí připomíná spíše čaj.

Příprava: 20 g suroviny zalijete 500 ml vody o teplotě 95 °C a necháte 5-10 minut louhovat. Scedíte a pijete.

Naše cascara pochází z farmy Hacienda Sonora ležící na úpatí sopky Poás v Kostarice. Na farmě usilují o ekologický přístup, cascara zde vzniká při naturálním zpracování třešní, které prošly pečlivým ručním výběrem. Tvoří ji odrůdy Catuaí, Caturra, Marsellesa, Sarchimor a SL28. V chuti poznáte med, zelené jablko a rakytník.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

 

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.