Tentokrát jsme si chtěli na filtr dopřát něco extra, něco limonádového na letní popíjení. Vybrali jsme dvakrát fermentovaná kávová zrna odrůdy Bourbon z peruánské oblasti Cusco. Na okolních kopcích vlastněných rodinou Solorzano se tady rodí i zdaleka nejoceňovanější kávové odrůdy jako jsou Geisha, nebo Sidra. A to ve stínu původního lesa, tam kde se kávovník vyskytuje přirozeně, a kde se mu daří nejlépe.
A na farmě La Margarita si s vyjímečnými zrny hodně pohráli. Po sklizni a pročištění projde káva prvotní 32-hodinovou fermentací. Poté se částečně usuší, znovu promije, a následně je na dalších 36 hodin umístěna do vzduchotěsných kontejnerů kde dochází k sekundární anaerobní fermentaci. Očištěná kávová zrna se pak už jen suší po dobu přibližně 18 dní.
A trocha z toho fantastického terroiru a vymazleného zpracování se díky světlému pražení dostane do každého loku.
Mimochodem, tohle šťavnaté Peru u nás můžete ochutnat připravené i jako Cold Brew, najděte si ho v našem e-shopu.
NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.
V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.
Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.
Proč naše Peru provází na etiketě rosnička zelená? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!
Namelte potřebné množství kávy do páky a upěchujte.
Propláchněte kávovar a nasaďte páku.
Kávu extrahujte asi 23 až 28 sekund (cca 25 – 35 ml).
Vychutnejte si vaši kávu.
Vložíte potřebné množství do filtru.
????????????????.
??????????????????.
Vychutnejte si vaši kávu.
Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.