Peru La Margarita

Region: Cusco

Nadmořská výška: 1900 m.n.m.

Odrůda: Bourbon

Zpracování: promytá, fermentovaná

Chuť: nektarinky, květiny, ibišek

Od 250,00 

Lze připravit v

Podrobný popis

Tentokrát jsme si chtěli na filtr dopřát něco extra, něco limonádového na letní popíjení. Vybrali jsme dvakrát fermentovaná kávová zrna odrůdy Bourbon z peruánské oblasti Cusco. Na okolních kopcích vlastněných rodinou Solorzano se tady rodí i zdaleka nejoceňovanější kávové odrůdy jako jsou Geisha, nebo Sidra. A to ve stínu původního lesa, tam kde se kávovník vyskytuje přirozeně, a kde se mu daří nejlépe.

A na farmě La Margarita si s vyjímečnými zrny hodně pohráli. Po sklizni a pročištění projde káva prvotní 32-hodinovou fermentací. Poté se částečně usuší, znovu promije, a následně je na dalších 36 hodin umístěna do vzduchotěsných kontejnerů kde dochází k sekundární anaerobní fermentaci. Očištěná kávová zrna se pak už jen suší po dobu přibližně 18 dní.

A trocha z toho fantastického terroiru a vymazleného zpracování se díky světlému pražení dostane do každého loku.

Mimochodem, tohle šťavnaté Peru u nás můžete ochutnat připravené i jako Cold Brew, najděte si ho v našem e-shopu.

NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.

V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.

Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.

Proč naše Peru provází na etiketě rosnička zelená? Protože jsou součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!

Jak připravit

Naturpark 12 stojí už od svého vzniku na moderních principech sociální ekonomiky. Kávu praží osoby se zdravotním postižením, jejichž radost z plnohodnotné práce pocítíte v každém doušku. Na přípravu espressa pražíme 100% jednodruhovou Arabicu z Brazílie, Kolumbie a států střední Ameriky. K pražení na filtrovanou kávu zase využíváme kávu z východní Afriky, z Etiopie a Keni.