Po nějaké době se nám vrací do nabídky zrna z Indonésie. Tentokrát jsme pro vás vybrali kávu z ostrova Sumatra od sdružení Sumatra Permata Gayo, kterou jsme pro vás upražili na espresso. Zrna byla zpracována metodou wet hull (giling basah) typickou právě pro Indonésii nebo Sumatru.
Výsledkem je šťavnaté espresso vyznačující se citrusovou svěžestí, sladkostí třtinového cukru a jemnou dochutí připomínající tmavou čokoládu. Káva je vhodná zejména pro přípravu v pákovém kávovaru nebo moka konvičce.
Náš tip: Pokud se rozhodnete připravit si tuto kávu v moka konvičce a běžně do ní kávu melete jako na espresso, nebojte se zkusit ji umlít hruběji než jste zvyklí – třeba jako na aeropress nebo jemnější filtr. Výsledkem bude káva s plným tělem a příjemnou ovocnou svěžestí.
NATURPARK 12 vznikl pod hlavičkou spolku REVENIUM.
V REVENIU všestranně podporujeme aktivní život a uplatnění osob se zdravotním postižením a znevýhodněním.
Na přípravu espressa a filtrované kávy pražíme 100procentní jednodruhovou arabiku. Klademe důraz na to, aby káva měla svůj jasný původ a byla v nejvyšší kvalitě. Dodržujeme principy excelence, abychom zajistili vysokou kvalitu pražení.
Proč naši Sumatru provází na veverka obecná? Protože je součástí CHKO Kokořínsko, stejně jako naše pražírna. Poznávejte společně s námi přírodu kolem sebe!