Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Blog | Šťavnatá výběrová káva z ostrova Sumatra. Vůně dálek a lahodná chuť v jednom balíčku

Pokud vás láká káva s intenzivní chutí ovoce, pak vám doporučujeme vyzkoušet naši Indonésii Kerinci Gunung. K vynikajícímu mixu chuťových vjemů přispěla úrodná sopečná půda i neobvyklá metoda zpracování.

Káva pochází z indonéského ostrova Sumatra z podhůří sopky Mount Kerinci. Sopečná půda je plná živin a minerálů a kávě velice svědčí. 

Věděli jste? Znalci dokonce tvrdí, že káva z vulkanické půdy má bohatší chuť než káva, která vyrostla na půdě “obyčejné”.

V oblasti pod Mount Kerinci působí sdružení farmářů Koerintji Barokah Bersama Cooperative. Pro 320 drobných farmářů, kteří v něm spojili své síly, vybudovalo sdružení vlastní zpracovatelskou stanici, a dokonce i pražírnu. Členové se snaží vylepšovat svou produkci a rozšiřovat tradici pěstování kávy inovativními metodami zpracování

Anaerobní metoda vytáhne chuť ovoce

Například naše Indonésie prošla tzv. anaerobní metodou. Pečlivě vybrané a ručně posbírané třešně se dále třídí, aby se do zpracování dostaly jen ty skutečně zralé a kvalitní. Ty se potom uzavírají do vzduchotěsných plastových vaků, v nichž týden odpočívají na suchém a chladném místě a fermentují se bez přístupu kyslíku, případně za přítomnosti oxidu uhličitého. Potom se nechají klasicky sušit na vyvýšených lůžkách jako při naturální metodě zpracování. 

Výsledkem tohoto procesu je voňavá, krémová káva s jemnou chutí, nižší hořkostí, zato se zvýrazněnými tóny ovoce. V té naší jsou to konkrétně papája, mango a švestky. 

Díky bohatství chutí je skvělou volbou na filtr, můžete tak věnovat maximální pozornost jednotlivým tónům, jak se v doušku postupně rozvíjejí. Láká vás tato ovocná lahůdka? Máte možnost ji vyzkoušet.

Káva do kanceláře

Dopřejte vašim lidem dobré povzbuzení.

Velkoobchod

Naši kávu dodáváme kavárnám i restauracím.