Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Blog | Etiopie Wolichu Sodu. Naše novinka ve své chuti dokonale snoubí ovoce s čokoládou

Není nad lahodné ovoce v čokoládě doplněné při mlsání výbornou kávou! Pokud s tímto tvrzením souhlasíte, tak zpozorněte. Máme tu totiž novinku, která spojuje všechny tyto geniální chutě do jednoho šálku.

Naše nová Etiopie Wolichu Sodu obsahuje výrazné tóny borůvek, mandarinek a čokolády. Jedná se o směs odrůd tzv. etiopského dědictví, což jsou volně rostoucí a neevidované odrůdy arabiky pocházející přímo z Etiopie. Díky nedostatku umělé kultivace oplývají kouzlem divokosti a také různorodostí, která vás dokáže překvapit. Chuťový profil se liší region od regionu, někdy dokonce farmu od farmy.

Naše novinka vyrostla v mikroregionu Guji v oblasti Yirgacheffe, kde má káva ve výšce 2100 metrů nad mořem skvělé podmínky, které jí dávají jasný a rozpoznatelný charakter. O kávě z Guji se dočtete, že má komplexní chuť, je sladká, květinová, s náznaky bobulí či peckovic nebo černého čaje

Pěstováním kávy se v této horské oblasti živí stovky drobných farmářů, jejichž políčka často nemají více než 2 hektary. Na 800 z nich svou úrodů sváží do stanice Wolichu Sodu, kde se zpracovává. Využívá se k tomu naturální metoda. Během sušení se plody každých 30 minut otáčejí, aby se zajistilo rovnoměrné působení vzduchu a předešlo se vzniku plísní. Třešně se také průběžně kontrolují a ty poškozené putují pryč. K prodeji je usušená úroda připravena za 8-20 dní.

Stanice Wolichu Sodu, založená v roce 2018, je sympatická nejen proto, že nabízí farmářům férové ceny a pomáhá jim zlepšovat jejich metody hospodaření, ale také z ní pochází výborná káva. Ochutnat můžete sami a rovnou také zjistit, jestli je rozmarné etiopské dědictví tím pravým šálkem vaší kávy. Připravte si ji jako espresso nebo využijte některou alternativní metodu.

Káva do kanceláře

Dopřejte vašim lidem dobré povzbuzení.

Velkoobchod

Naši kávu dodáváme kavárnám i restauracím.