Čerstvě pražená výběrová káva
s neobyčejným příběhem

Blog

Metody zpracování kávy, aneb honey není med. I když…

Náš kávou provoněný e-shop Naturpark 12 se vás snaží informovat o mnoha detailech nabízených káv. Najdete u nich uvedeno také to, jakou metodou byla ta která výběrová káva zpracovaná. Podívejme se teď na metody zpracování blíže. Úvod do problematiky máte za sebou – článek si můžete přečíst na našem blogu. Už víte, že mokrá neboli promytá (washed/fully washed) metoda umí zvýraznit vlastnosti

Doma v chládku si dejte výběrovou kávu, venku vás ochladí skalní náruč

Teploty letošních letních dní už mnohokrát vyšplhaly k tropickým hodnotám. Pokud už od nich potřebujete úlevu a ochlazení, je načase v parném období vyhledat stinná útočiště. Poradíme vám, kam se můžete vypravit, nechcete-li posedávat doma u větráku nebo pod klimatizací. Tak si připravte voňavé espresso či filtrovanou kávu, začtěte se do následujících řádků a naplánujte si výlet do CHKO Kokořínsko – Máchův kraj. Je tam

Region: Kayanza

Nadmořská výška: 1800 m.n.m.

Odrůda: Red Bourbon

Zpracování: naturální

Chuť: maliny, meloun, ananas, skořice

250 g / 500 g / 1 kg

od 310 

Naturpark 12 získal označení POLABÍ regionální produkt

Naše čerstvě upražená výběrová káva Naturpark 12 hrdě nese značku POLABÍ regionální produkt. Co to znamená? Značka zákazníkům říká, že daný produkt vznikl v regionu Polabí a má k němu vazbu. Současně však potvrzuje také další přidanou hodnotu,

Jsme členem Specialty Coffee Association

Naše pražírna Naturpark 12 se stala členem sdružení profesionálů i milovníků výběrové kávy Spolku výběrové kávy, která vznikla nadstavbou Specialty Coffee Association ČR (SCACR). Získáváme tak lepší přístup nejen ke vzdělávání Členství ve sdružení SCACR nám

Sladce vonící medovník nemusí být vždy jen zákusek ke kávě!

Sbíhají se vám sliny v ústech? Při představě voňavé a horké kávy, k ní si zakousnout porci sytého medovníku… Máte? Tak se u dobrot příjemně uvelebte, přejeme dobrou chuť. Ale zároveň dýchánek trochu odlehčíme. Chceme vám představit jednu křehkou a chráněnou

Příslušenství pro přípravu kávy – díl druhý

Příprava kávy je pro některou skupinu lidí nutností, kterou si chtějí rychle odbýt, hrknout do sebe potřebnou porci kofeinu a běžet dál. My v Naturparku 12 máme rádi kávové rituály, pečlivost a rozvahu. Kávu připravujeme s láskou a radostí. Tak

Jak se Vám líbí náš nový spot?

Vznikl díky podpoře společnosti O2 a projektu „Dáváme milion“. A vedle prezentace naší skvělé výběrové kávy mimo jiné i poodhaluje, co dalšího v areálu, kde pražíme, chystáme. Změna přístupu ke kávě a její různorodosti je samozřejmě něco, co chce čas.

Brazilská káva a ledňáček říční jsou naše stálice!

Dny jsou chladné a světla ubývá. Podzimní počasí svádí zachumlat se do měkoučkého plédu a navrch se zahřát šálkem horké kvalitní kávy. Stejně tak zvířata se chystají na nelehké roční období. Náš sociální podnik a pražírna výběrové kávy

Z MODRÉHO BLOGU o2 „Naturpark 12 – Není káva jako káva“

Když se řekne Kokořínsko, většině z nás se vybaví hrad Kokořín s charakteristickou kulatou věží zakončenou špicí, ukrytý uprostřed malebných lesů, školní výlety anebo hodiny dějepisu. Na Kokořínsku ale najdete i něco, co byste čekali spíš někde na

Nová káva Etiopie Uraga je plná skvělých chutí a vůní

Nová výběrová káva v nabídce Naturpark 12, Etiopie Uraga, vás na první přičichnutí přenese do žhavé Afriky. Má v sobě africké slunce a plno chutí. Že je etiopská káva slavný pojem, to nemusíme znalcům vysvětlovat. V nabídce Naturparku 12

Káva Kolumbie Guacharos nese jméno jihoamerického ptáka

Káva a ptáci, to se na první pohled moc neslučuje. Naše kolumbijská novinka však byla zpracována za podpory programu Guacharos, který se jmenuje právě podle jedinečného nočního ptáka z této oblasti. Gvačaro jeskynní se na pohled podobá

Příslušenství pro přípravu kávy – díl první

Letošní rok se přehoupl do poslední třetiny. V hlavě někomu už pomalu začínají vyskakovat myšlenky na Vánoce, které tu prostě najednou budou… Někteří si rádi zajdou posedět do kavárny, z okolí nasát atmosféru a nápady, jiní raději zůstanou v náruči

Posilněni kávou, pojďme zkoumat bukovinec osladičovitý

Možná si říkáte, že k tomuto článku si musíte dát pořádný kávový doping. Souhlasíme. Ale předem vás upozorňujeme, že bukovincem osladičovitým si kávičku rozhodně neosladíte!  Bukovinec osladičovitý je totiž běžnější druh kapradin. Proč na vás jdeme právě

Tajemné odrůdy kávy. Nejen arabika a robusta

Výběrová káva, to je daleko víc možností, než jen s mlékem/bez mléka, arabika/robusta. Zejména arabika má celou řadu botanických podtypů, které mají vliv na chuť, aroma, ale i další vlastnosti rostlin i zrnek. Seznamte se s nimi v nové minisérii

Káva do kanceláře

Dopřejte vašim lidem dobré povzbuzení.

Velkoobchod

Naši kávu dodáváme kavárnám i restauracím.